Bedrijf

Het bedrijf is ooit gestart door Jacob Boer. Hij was schoenmaker en had er tevens een schoenwinkel bij. Door de toenemende mobiliteit gingen de inwoners van Giethoorn steeds vaker naar de omliggende steden Steenwijk en Meppel voor hun kledingaankopen e.d. Om desondanks toch brood op de plank te krijgen begon Jacob Boer met het aannemen van klussen waaruit uiteindelijk de zeilmakerij is ontstaan.

De ontwikkeling

Het bedrijf heeft in de loop der jaren geringe groei meegemaakt in het personeelsbestand, waaronder Marianne Bos. Aangezien Jacob geen opvolger binnen zijn familie had, heeft Marianne besloten om samen met Rink de zaak over te nemen, vanaf 1992 zij ze de uitdaging aangegaan.

In 2005 ben ik ,Dennis Spin, de zoon van Marianne in de zaak gekomen. Na een opleiding tot levensmiddelentechnoloog, heb ik diverse jaren gewerkt als kwaliteitsmedewerker maar het zelfstandig ondernemerschap lonkte nadrukkelijk. Rink en Marianne hebben me de kneepjes van het vak geleerd waarvoor ik ze zeer dankbaar ben.

Vanaf 2014 is het mijn beurt om het bedrijf verder te runnen.

Assortiment, diensten en producten

Zeilmakerij Boer is een allround bedrijf op het gebied van boten en buitentextiel. Bootkappen inclusief buizen, zelf gebogen, en dekzeilen alsmede traditionele zeilen worden het meest gemaakt, maar daarnaast ook caravantenten, verandazeilen,  kussens, gordijnen en allerhande hoezen. De mensen komen vaak met ideeën, waar wij dan in mee denken en dat is nou net het leukste van dit vak. Je bent een beetje architect, ontwerper en uitvoerder tegelijk. Zo hebben wij een fietsmandje van een kapje van 20×30 cm voorzien. Omdat het hondje anders nat zou worden, maar ook een gordijn ten bate van een circus, dat zo sterk moest zijn, zodat olifanten erdoor konden: 2000×300 cm. Dan weer een computerhoesje of een partytent van 50 m2.”